Call Agent

+6 010 220 6800

Mengapa Video Penting dalam Perniagaan

Mengapa Video Penting dalam Perniagaan

Menjadi kedua-dua menghiburkan dan visual, video boleh membuat anda banyak wang. Malah, jenama melaksanakannya dalam strategi pemasaran mereka untuk menukar lebih banyak petunjuk. Kajian menunjukkan bahawa mempunyainya di halaman pendaratan anda boleh meningkatkan kadar penukaran anda sebanyak 80%!

Sudah tentu, mereka boleh menjana lebih banyak jualan juga. Sebanyak 74% pengguna melaporkan bahawa mereka membeli produk selepas menonton video penerangan, manakala 77% pengguna yakin mereka harus membelinya. Okay, kami dijual! Video sememangnya jenis pemasar kandungan yang patut melabur.

Apabila anda memikirkannya, tidak menghairankan bahawa video begitu berkesan. Ingat, penglihatan ialah deria kita yang paling dominan, jadi tidak hairanlah video sedang menarik perhatian dunia pemasaran!

 

1. Video Meningkatkan Penukaran dan Jualan
Perkara pertama dahulu. Video boleh menghasilkan wang yang serius. Menambah video produk pada halaman pendaratan anda boleh meningkatkan penukaran sebanyak 80%. Dan pasukan Treepodia telah memastikan bahawa video berfungsi dengan baik tanpa mengira kategori yang anda gunakan.

 

2. Video Menunjukkan ROI Hebat
Untuk membuat anda lebih teruja, 83% perniagaan mengatakan bahawa video memberikan pulangan pelaburan yang baik. Walaupun penghasilan video belum lagi menjadi tugas yang paling mudah dan paling murah, ia memberi hasil yang besar. Selain itu, alat penyuntingan video dalam talian sentiasa bertambah baik dan menjadi lebih berpatutan. Dan walaupun telefon pintar anda sudah boleh membuat video yang cukup bagus.

Satu lagi berita baik ialah video anda tidak semestinya sempurna. Ia adalah kandungan yang penting! Penyelidikan terkini menunjukkan bahawa pengguna kebanyakannya ditangguhkan oleh video yang tidak menerangkan produk atau perkhidmatan dengan cukup jelas. Kualiti rendah dan reka bentuk yang buruk tidak begitu penting. Jadi wajar untuk mengatakan bahawa video adalah seperti piza – apabila ia buruk, ia masih cukup bagus!

 

3. Video Membina Kepercayaan
Kepercayaan adalah asas penukaran dan jualan. Tetapi membina kepercayaan harus menjadi matlamatnya sendiri. Keseluruhan konsep pemasaran kandungan adalah berdasarkan kepercayaan dan mewujudkan hubungan jangka panjang. Berhenti menjual dan biarkan orang ramai datang kepada anda dengan memberikan mereka maklumat yang menarik dan berguna.

Video melakukan semuanya. Kandungan video berkemungkinan menarik minat kita dan mencetuskan emosi. Dan apabila kita bercakap tentang orang elit dalam khalayak, YouTuber telah menjadi tokoh media sosial yang paling berkuasa untuk mempromosikan jenama anda. Jadi, jika anda serius tentang pemasaran kandungan, anda mesti serius tentang video juga.

Video promosi boleh memupuk kepercayaan juga. Sesetengah pengguna masih ragu-ragu untuk membeli produk dan perkhidmatan di internet kerana mereka takut penipuan dan penipuan. Tetapi video pemasaran yang berkesan mempersembahkan produk anda dalam bentuk perbualan. Itu mewujudkan pendekatan individu, itulah sebabnya 57% pengguna mengatakan bahawa video memberi mereka lebih keyakinan untuk membeli dalam talian.

Add a Comment

Your email address will not be published.