Call Agent

+6 010 220 6800

Loading Events
  • This event has passed.

Kursus Google Analytics

May 22, 2022 @ 9:00 am - 5:00 pm MYR199

Kursus Google Analytics

Bengkel komprehensif ini menyelami Google Analitis dan banyak aplikasinya. Ketahui cara menyediakan akaun dan fahami perkara yang perlu anda jejaki. Tinggalkan dengan pemahaman yang kukuh tentang alat dan cara mengoptimumkan kekayaan datanya ke arah kelebihan anda. Akaun Google Analitis tidak wajib. Walau bagaimanapun, jika anda sudah mempunyainya, sila pastikan anda mempunyai akses kepadanya semasa kelas. Untuk maklumat lanjut tentang topik yang diliputi dalam kursus, sila rujuk sukatan pelajaran kami di bawah. Kelas latihan Google Analitis mengajar lebih daripada cara menjana laporan. Peserta mengetahui laporan mana yang paling berharga untuk perniagaan mereka dan cara mentafsir laporan supaya mereka boleh menukar data menjadi cerapan dan mencadangkan tindakan berdasarkan data. Google Analitis memberikan maklumat tentang siapa yang melawat tapak, termasuk jenis peranti yang digunakan, yang boleh digunakan untuk mengenal pasti corak dalam kalangan kumpulan pelawat. Jika pelawat yang menggunakan peranti mudah alih menghadapi kesukaran menggunakan tapak, Google Analitis membolehkan untuk mengenal pasti corak ini. Begitu juga, sekiranya pelawat yang menggunakan penyemak imbas atau sistem pengendalian tertentu menghadapi kesukaran, data dalam Analitis boleh menjelaskan perkara ini kepada profesional terlatih. Sekiranya kempen pengiklanan atau pemasaran berprestasi baik dengan kumpulan demografi tertentu, seperti kumpulan umur tertentu, data yang dibekalkan oleh Google Analitis boleh membantu untuk mengenal pasti perkara ini supaya usaha positif dapat diperluaskan, manakala sebarang usaha yang kurang berprestasi boleh dikurangkan.

Belajar dengan Projek Hands-on

Pelajari kemahiran praktikal dengan mengerjakan projek sebenar dengan bimbingan pengajar dan syarahan untuk mengukuhkan dan meningkatkan kemahiran anda. Menjadi hands-on adalah penting terutamanya di dalam bilik darjah kerana ia membolehkan pelajar melibatkan diri dalam pembelajaran kinestetik. Kajian telah menunjukkan bahawa pembelajaran kinestetik, di mana anda menjalankan aktiviti fizikal dan bukannya mendengar kuliah, adalah jenis pembelajaran yang paling popular dengan pelajar – ‘melakukan’ membantu anda memperoleh pemahaman yang lebih baik tentang bahan tersebut. Ia membolehkan pelajar mencuba percubaan dan kesilapan, belajar daripada kesilapan anda, dan memahami potensi jurang antara teori dan amalan. Dan yang paling penting, ia memberi peluang unik kepada pendidik untuk memperkayakan minda pelajar mereka dengan cara baharu dan menarik.

Dapatkan Sijil Tamat dari Google SkillShop Percuma
Setelah tamat kursus ini, anda akan menerima sijil rasmi yang membuktikan penguasaan kurikulum anda. Kami akan menghantar pautan kepada anda untuk memuat turun sijil anda, berkongsinya dalam talian dengan rakan anda, menyiarkannya ke rangkaian profesional anda di LinkedIn dan melihat semua sijil yang anda perolehi. Tahniah atas pencapaian anda!

Kursus Google Analytics
May 22, 2022 @ 9:00 am - 5:00 pm
MYR199
Event Category:

Venue

DE Kursus Online
Eco Sanctuary
Shah Alam, Shah Alam 47500 Malaysia
+60102206800

Organizer

De Kursus
+60102206800
my_nang@yahoo.com