Kursus Rekaan Grafik Malaysia

When:
April 22, 2019 @ 10:00 am – April 24, 2019 @ 4:30 pm
2019-04-22T10:00:00+08:00
2019-04-24T16:30:00+08:00
Where:
Double Effect Training House
N-10-03
First Subang Mall, Jalan SS15/4G, 47500 Subang Jaya, Selangor
Malaysia
Cost:
RM 860
Contact:
Nang
+6 010 220 6800

Kursus Reka Grafik Malaysia

3 hari

10 pagi hingga 4.30 petang

 

Dengan Sijil Penyelesaian setelah latihan selesai

Reka Bentuk Grafik dan Teori Reka Bentuk Komunikasi Visual dan Praktikal dengan alat Design Adobe Computer

Kursus Rekaan Grafik Malaysia

Kursus Rekaan Grafik Malaysia

Asas Tahap Pertengahan: Adobe Illustrator CC & Adobe Photoshop CC

Adobe Photoshop:

Photoshop telah menjadi alat yang berguna untuk pereka grafik untuk mencipta karya seni dengan mudah dan estetik. Sebagai contoh, studio reka bentuk boleh menggunakan Photoshop untuk memvisualisasikan mereka mengambil konsep awal dan kemudian bergerak ke media lain untuk menyelesaikan konsep. Oleh kerana populariti Photoshop, fail JPA digunakan secara meluas dan disokong sedikit sebanyak oleh kebanyakan perisian yang bersaing.

Format fail PSD boleh dieksport ke dan dari aplikasi lain Adobe seperti Adobe Illustrator, Adobe Premiere Pro, dan After Effects, untuk membuat DVD standard profesional dan menyediakan perkhidmatan pengeditan dan kesan khas bukan linear seperti latar belakang, tekstur dan sebagainya. pada, untuk televisyen, filem, dan web. Kekuatan utama Photoshop adalah sebagai editor imej berasaskan pixel, tidak seperti editor imej berasaskan vektor. Photoshop juga membolehkan penyuntingan grafik vektor menerusi Laluan, Alat Pena, Alat Bentuk, Lapisan Bentuk, Alat Jenis, Perintah Import, dan fungsi Objek Pintar. Alat dan arahan ini mudah untuk menggabungkan imej berasaskan piksel dan berasaskan vektor dalam satu dokumen Photoshop, kerana mungkin tidak perlu menggunakan lebih dari satu program. Untuk membuat grafik vektor yang sangat kompleks dengan banyak bentuk dan warna, mungkin lebih mudah untuk menggunakan perisian yang dibuat terutamanya untuk tujuan itu, seperti Adobe Illustrator atau CorelDRAW. Objek Pintar tidak memusnahkan Photoshop juga boleh mengimport bentuk vektor kompleks.

Adobe Illustrator:

Buat seni vektor dan ilustrasi menggunakan alat canggih, tepat dan tipografi yang tepat. Bekerja dengan cepat dan intuitif pada segala-galanya dari identiti jenama dan bahan pemasaran kepada grafik untuk web, video dan filem. Illustrator CC adalah sebahagian daripada Awan Kreatif, jadi anda boleh menyegerakkan tema warna, ruang kerja dan projek – semuanya dengan hanya beberapa klik.

Seksyen Teori:

Prinsip Reka Bentuk: Keseluruhan Reka Bentuk Seni Grafik & Visual

Prinsip reka bentuk mencadangkan cara yang berkesan dan menyenangkan untuk mengatur teks dan grafik pada halaman serta susunan unsur-unsur individu dalam ilustrasi, logo, dan reka bentuk grafik secara keseluruhan dokumen.

Peraturan Komposisi:

Nah, dalam terma yang sangat mudah, ia adalah bahagian di mana semua unsur yang berasingan bersatu untuk membentuk keseluruhannya. Apabila semua jenis anda, imej anda, grafik dan warna anda, bersatu untuk membentuk satu reka bentuk yang padu.

Teori Warna:

Jika anda terlibat dalam penciptaan atau reka bentuk dokumen visual, pemahaman warna akan membantu apabila memasukkannya ke dalam reka bentuk anda sendiri.

Reka Bentuk Antara Muka Pengguna:

Teknik Untuk Meningkatkan Reka Bentuk UI & UE anda

Reka bentuk web terdiri daripada reka bentuk antara muka, sebahagian besarnya. Terdapat banyak teknik yang terlibat dalam pembuatan antara muka yang cantik dan berfungsi.

Lima langkah mudah untuk Reka Bentuk Tipografi yang lebih baik:

Jenis tipografi yang saya bicarakan bukan tipografi tipikal “Apa yang saya perlu gunakan” tetapi sebaliknya anda “mengetik tanda baca gantung dari tipografi em-dash anda.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat
Skip to toolbar