Call Agent

+6 010 220 6800

Loading Events
  • This event has passed.

Kursus WordPress

June 5, 2022 @ 9:00 am - 5:00 pm MYR199

Kursus WordPress

Cipta Laman Web & Blog, Urus Kandungan dan Sesuaikan Rupa & Rasa Laman Web dengan Tema WordPress. WordPress ialah sistem pengurusan kandungan (CMS) percuma dan sumber terbuka yang membolehkan anda membuat dan mengurus tapak web atau blog. Ia popular untuk blog, tetapi anda boleh membina tapak web yang tidak mempunyai blog. Lebih 40% daripada semua tapak web menggunakan WordPress (dan berkembang).

Buat Laman Web Menggunakan WordPress
WordPress membolehkan anda membuat dan menyelenggara tapak web, walaupun anda tidak mempunyai latar belakang reka bentuk web atau pengetahuan tentang kod yang menjadikan tapak web berfungsi. WordPress dibina dengan HTML, CSS dan PHP, jadi pembangun web yang mengetahui kod mempunyai kawalan yang lebih besar ke atas tapak WordPress. Sama ada anda ingin membuat tapak web/blog baharu atau mengurus tapak web WordPress sedia ada, kelas ini adalah untuk anda.

Kemahiran Penting untuk Pembangun Web: 40% Tapak Web Menggunakan WordPress!

Jika anda mereka bentuk atau mengekod tapak web, mengetahui cara menggunakan WordPress adalah penting kerana kebanyakan tapak web yang anda reka atau bina berkemungkinan menggunakan (atau harus menggunakan) WordPress. WordPress memacu lebih 40% daripada semua tapak web kerana ia menyediakan banyak fungsi dan keupayaan untuk mencipta tema (templat) untuk mengawal rupa dan rasa serta kefungsian tapak web. Orang yang anda bina tapak web akan mahu mengedit kandungan (teks, imej, dll.) dan WordPress akan membolehkan mereka berbuat demikian tanpa perlu mengetahui pengekodan.

Dalam kelas ini, anda akan belajar cara membuat halaman, mengedit kandungan dan melihat cara pelanggan anda akan berinteraksi dengan WordPress semasa membuat dan mengedit kandungan. Anda juga akan belajar cara mengawal reka letak, penampilan dan kefungsian tapak WordPress menggunakan alat yang mudah digunakan yang tidak memerlukan pengetahuan pengekodan, serta masa untuk menggunakan kod untuk kawalan yang lebih hebat.

Belajar dengan Projek Hands-on

Pelajari kemahiran praktikal dengan mengerjakan projek sebenar dengan bimbingan pengajar dan syarahan untuk mengukuhkan dan meningkatkan kemahiran anda. Menjadi hands-on adalah penting terutamanya di dalam bilik darjah kerana ia membolehkan pelajar melibatkan diri dalam pembelajaran kinestetik. Kajian telah menunjukkan bahawa pembelajaran kinestetik, di mana anda menjalankan aktiviti fizikal dan bukannya mendengar kuliah, adalah jenis pembelajaran yang paling popular dengan pelajar – ‘melakukan’ membantu anda memperoleh pemahaman yang lebih baik tentang bahan tersebut. Ia membolehkan pelajar mencuba percubaan dan kesilapan, belajar daripada kesilapan anda, dan memahami potensi jurang antara teori dan amalan. Dan yang paling penting, ia memberi peluang unik kepada pendidik untuk memperkayakan minda pelajar mereka dengan cara baharu dan menarik.

 

Apa yang Anda Akan Pelajari

  • Bina laman web atau blog dengan WordPress.
  • Buat atau edit halaman web dan catatan blog dalam tapak WordPress, format teks, imej, pautan dan banyak lagi.
  • Pasang tema WordPress (yang mengawal penampilan tapak WordPress) & sesuaikan penampilannya.
  • Lihat cara pemalam WordPress menambah fungsi.
  • Pasang WordPress secara tempatan supaya anda boleh menulis dan menguji kod anda.
  • Ketahui cara kod WordPress berfungsi di belakang tabir dan cara menggunakan kod (HTML, CSS dan PHP) untuk menyesuaikan/mengawalnya.
Kursus WordPress
June 5, 2022 @ 9:00 am - 5:00 pm
MYR199
Event Categories: ,

Venue

DE Kursus Online
Eco Sanctuary
Shah Alam, Shah Alam 47500 Malaysia
+60102206800

Organizer

De Kursus
+60102206800
my_nang@yahoo.com