Spread the love
Kursus Adobe Dreamweaver CC
Kursus Adobe Dreamweaver CC (Asas)

Download Adobe Dreamweaver CC 30 days trial at HERE

2 hari penuh
Kursus Adobe Dreamweaver CC (Asas)dua hari ini bermula dengan praktikal arahan yang membolehkan anda menguasai asas-asas reka bentuk dan laman web pembangunan.

PENERANGAN KURSUS:
Selepas menyelesaikan Kursus Adobe Dreamweaver CC selama dua hari ini, anda pasti akan menggunakan Dreamweaver dan sebagai editor grafik untuk membuat dan melaksanakan laman web yang menarik. Anda akan pergi dari konsep bagaimana laman web anda harus distrukturkan melalui memuat naik ke ruang web anda.

SIAPA HARUS HADIR?
Kursus Adobe Dreamweaver CC ini sesuai untuk mereka yang menggunakan Adobe Dreamweaver untuk membuat dan mengurus laman web.

Tiada pengetahuan sebelumnya mengenai Adobe Dreamweaver diperlukan.

PENSIJILAN
Penyempurnaan sijil diberikan selepas selesai latihan.

kursus adobe dreamweaver malaysia
Garis Panduan Kursus Adobe Dreamweaver CC (Asas)
Pelajaran 1
Latar Belakang Apa itu HTML ?, Bagaimana web berfungsi: laman web dan pautan, Pertimbangan reka bentuk skrin, Mewujudkan laman web yang cekap: saiz dan kandungan, Merancang laman web.
Pelajaran 2
Gambaran keseluruhan Dreamweaver Tingkap, palet dan pemeriksa Dreamweaver, Bekerja dengan paparan kod berpecah, Keutamaan, Melihat kerja anda dalam pelayar luaran.
Pelajaran 3
Mewujudkan laman web tempatan Mewujudkan laman web menggunakan tetingkap laman web, Membuat halaman indeks / lalai, Bekerja dengan elemen, Memadamkan perubahan menggunakan palet sejarah.
Pelajaran 4
Pemformatan Teks 1: aksara dan fon Pemformatan watak, Penjajaran teks, atribut dan kumpulan Font, Gaya logik
Pelajaran 5
Pemformatan Teks 2: elemen blok Tajuk, Perenggan vs. pecahan baris, Ruang putih, Senarai, Tanda dan tag, Mencari dan relpacing unsur, Semak ejaan.
Pelajaran 6
Menggunakan gaya HTML dan CSS Memformat teks menggunakan gaya HTML, Menggunakan Cascading, Helaian gaya untuk pemformatan teks, Menghubungkan ke helaian gaya luaran.
Pelajaran 7
Grafik Format fail: GIF, JPEG, PNG, Memasukkan imej, Menerapkan dan mengubah atribut, Menyelaraskan imej dengan teks, Menggunakan spacer GIF, Menggunakan imej latar belakang, Menghubungkan ke alat pengeditan imej, Membuat imej rollover dan bar navigasi.
Pelajaran 8
Multimedia Membuat teks dan butang Flash, Menambah fail video dan audio, Memasukkan kandungan berasaskan pemalam.
Pelajaran 9
Hyperlink dan Anchors Membuat pautan pada teks dan imej, Menghubungkan ke halaman lain di laman web, Menghubungkan ke kandungan dalam halaman, Menghubungkan ke laman web luaran, Pautan ke pautan, Tautan penargetan, Membuat peta imej.
Pelajaran 10
Bekerja dengan Jadual Merancang halaman menggunakan jadual, Atribut jadual: jarak, padding, lebar dan lain-lain, Menggunakan jadual susun atur jadual untuk reka bentuk dengan cepat reka bentuk, Tetap, peratusan dan jadual autostretch, Menyusun kandungan jadual, Menggunakan data jadual, Jadual bersarang.
Pelajaran 11
Menggunakan kandungan dari sumber lain Menyentuh teks dari editor teks, Pasting HTML, Mengimport data jadual, Memasukkan Fireworks HTML, Membersihkan Word, HTML.
Pelajaran 12
Bingkai & Lapisan Apakah Frames ?, Membuat frameset tersuai, Menggunakan panel bingkai, Membangun sistem navigasi, Penargetan halaman dalam bingkai, Tiada bingkai kandungan.
Pelajaran 13
Kerjasama Menggunakan daftar masuk / daftar fail, Menyelaras fail.
Pelajaran 14
Pengurusan tapak FTP dan jauh Memuat naik dan memuat turun laman web anda, Menguji laman web anda, Menyimpan versi laman web anda disegerakkan.
Kursus Adobe Dreamweaver CC (Lanjutan)

Kursus Adobe Dreamweaver CC  melampaui asas Adobe Dreamweaver dan memberi pengalaman hands-on perwakilan dalam menggunakan ciri-ciri Adobe Dreamweaver yang lebih maju. Delegasi akan mempelajari alat pembuatan laman web yang terdapat di Adobe Dreamweaver, termasuk reka bentuk, kelakuan, CSS dan jadual reka bentuk.

APA YANG ANDA AKAN BELAJAR:
Selepas menamatkan kursus ini, pelajar akan dapat menggunakan ciri-ciri Adobe Dreamweaver CC yang terkini, termasuk SPRY dan Cascading Style Sheers, untuk mewujudkan laman web dengan cara yang cekap. Apa Yang Anda Akan Belajar:

PRASYARAT
Kursus ini direka bentuk untuk berpengalaman web designer atau pelajar yang mengikuti kursus asas.

PENSIJILAN
Penyempurnaan sijil diberikan selepas selesai latihan.

Garis Panduan Kursus Adobe Dreamweaver CC (Lanjutan)
Pelajaran 1
Suite Integrasi Photoshop Menggunakan Fail JPA Layer, Mengedit fail JPA.
Pelajaran 2
Bingkai Menggunakan frameset, Frames vs CSS.
Pelajaran 3
Merancang Tata Letak Halaman dengan CSS Memahami susun atur halaman, Menggunakan lapisan untuk susun atur, Menambah CSS ke lapisan, Menggunakan kedudukan mutlak dan relatif, Merekabentuk dengan DIV, Merekabentuk pautan navigasi dengan CSS, Mengimport data jadual, Menggunakan paparan susun atur jadual, Mengeksport definisi peraturan CSS.
Pelajaran 4
Merancang Tata Letak Laman dengan CSS Dilanjutkan Mewujudkan gaya kelas, Melampirkan helaian gaya luaran, Mewujudkan gaya maju, Mewujudkan lembaran gaya luaran yang baru, Memaparkan gaya, Memahami susunan cascading dan warisan gaya.
Pelajaran 5
Menggunakan Perpustakaan dan Templat Menggunakan item perpustakaan laman, Mencipta templat tapak, Menentukan wilayah yang boleh diedit, Menggunakan template, Memohon templat ke halaman yang sedia ada, Mengubah templat.
Pelajaran 6
Kod HTML Menetapkan persekitaran pengekodan anda, Menyesuaikan persekitaran pengekodan anda, Menulis dan menyunting kod, Kod Mengejar, Kod Pengeditan dalam Paparan Reka Bentuk, Bekerja dengan kandungan kepala.
Pelajaran 7
Bekerja dalam View Code Gunakan Alat Pengekodan, Cari dan Gantikan Kod, Menggunakan Nota Reka Bentuk dan Komen.
Pelajaran 8
SPRY Gambaran Keseluruhan AJAX, Rangka Kerja Spry, Menggunakan Widget Spry, Bekerja dengan XML, Menggunakan Kesan Spry.
Pelajaran 9
Keserasian Semak Keserasian Penyemak Imbas, Membetulkan Kesilapan Kompataility.
Pelajaran 10
Mengintegrasikan Aplikasi Lain Menggunakan Adobe Bridge, Terapkan Metadata dan Kata Kunci untuk Aset di Adobe Bridge, Halaman Web Preview di Device Central.
Pelajaran 11
Bekerja dengan Elemen AP Buat elemen AP, Elemen AP Kawalan Secara Dinamik, Sisipkan Objek Media Kaya ke dalam Unsur AP.
Pengekodan & Reka Bentuk Web menggunakan HTML5, CSS, Javascript & Dreamweaver

2 HARI
Jika anda ingin belajar untuk membuat laman web tetapi walaupun pembelajaran kod HTML berada di luar anda, ini adalah kursus untuk anda. Tiada pengetahuan sebelumnya mengenai pengekodan atau pengaturcaraan yang diperlukan, kerana kursus ini dimaksudkan untuk menghasut HTML, CSS, Javascript dan Dreamweaver, sehingga Anda dapat menggunakan semua ini tanpa rasa sakit.

KETERANGAN KURSUS:
Jika anda ingin belajar untuk membuat laman web tetapi walaupun pembelajaran kod HTML berada di luar anda, ini adalah kursus untuk anda. Tiada pengetahuan sebelumnya mengenai pengekodan atau pengaturcaraan yang diperlukan, kerana kursus ini dimaksudkan untuk menghasut HTML, CSS, Javascript dan Dreamweaver, sehingga Anda dapat menggunakan semua ini tanpa rasa sakit.

Dari segi sejarah, pembelajaran pengekodan HTML adalah orang subjek cenderung untuk menjauhkan diri daripada, membayangkan bahawa ia terlalu rumit untuk mereka, atau sukar untuk masuk, atau ia memerlukan seseorang untuk menjadi beberapa jenis wizard pengaturcaraan. Kesemua ini tidak semestinya berlaku. Jika anda boleh menaip – walaupun anda hanya menaip secara perlahan – anda boleh menaip kod, dan jika anda menghadiri kursus ini, anda akan belajar bahawa tidak sukar untuk melakukan ini untuk membuat laman web yang menarik.

Kami juga melihat penggunaan Dreamweaver Adobe untuk mempermudah proses pembelajaran HTML dan untuk mengurus dan memuat naik laman web anda.

SIAPA HARUS HADIR?
Mereka yang berminat untuk mempelajari pemahaman yang lebih mendalam mengenai mekanik pengkodan pembuatan laman web, selain mempelajari Dreamweaver sahaja, akan mendapati kursus ini bermanfaat.

APA YANG ANDA AKAN MEMBELAJARAN:
Selepas menamatkan kursus ini, anda akan terbiasa dengan dan boleh memasukkan laman web dan helaian CSS secara manual sama ada pada Macintosh atau PC dan akan dapat menggunakan Javascript untuk menambah ciri-ciri yang lebih maju ke laman web anda. Anda juga akan dapat memuat naik dan menguruskan laman web anda dan mengetahui dengan asas-asas Dreamweaver juga.

PERSIJILAN
Penyempurnaan sijil diberikan setelah pelatihan selesai.

Pengekodan & Reka Bentuk Web menggunakan HTML5, CSS, Javascript & Dreamweaver Outline
Pelajaran 1
Gambaran keseluruhan internet Apa web? Bagaimana laman web berfungsi? Bagaimana laman web dibuat dan diuruskan?
Pelajaran 2
Bahasa web Kod HTML. CSS. Javascript.
Pelajaran 3
Buat dan lihat laman web yang mudah Alat untuk kerja; editor teks dan / atau Dreamweaver. Buat folder setempat. Buat fail HTML. Format laman web anda.Tulis kod HTML bit pertama anda dari awal. Lihat kod anda dalam penyemak imbas secara setempat.
Pelajaran 4
Terbitkan tapak anda Nama domain. Pelayan. Protokol Pindahan Fail dan perisian FTP. Memuat naik halaman web anda ke internet. Tukar kandungan halaman web anda dan kemas kininya
Pelajaran 5
Pautan dan imej Pautan tapak web anda ke laman dan halaman lain.Meletakkan imej dan kandungan lain pada halaman anda
Pelajaran 6
Gaya, warna dan kedudukan CSS – Apakah sebenarnya Sheet Style Cascading ?. Buat dan sambungkan Lembaran Gaya Cascading ke halaman web anda. Tambah beberapa warna ke laman web anda. Format jenis anda. Letakkan perkara di mana anda mahu dan ubah saiznya. Ukuran yang boleh disesuaikan untuk menyesuaikan pelayar yang berbeza
Pelajaran 7
Mengenali Javascript Apakah Javascript, dan apa yang boleh dilakukan ?. Menulis Javascript. Uji kerja anda. Lihat lagi apa yang mungkin dengan Javascript
Pelajaran 8
Pertimbangan reka bentuk Mencari betul untuk tapak anda – bagaimana struktur sesuatu.Persekitaran bermusuhan – mereka bentuk untuk web.Pengoptimuman enjin carian – bagaimana untuk meningkatkan peluang anda dengan Google
Pelajaran 9
Lebih lanjut mengenai menggunakan Dreamweaver Menggunakan Dreamweaver untuk membantu anda mempelajari pengekodan. Bagaimana Dreamweaver dapat membantu anda untuk menjadi mewah
Pelajaran 10
Tapak lengkap Di sini kita pergi untuk memecahkan, menggabungkan semua yang telah kita pelajari setakat ini untuk membuat laman web lengkap. Pada ketika ini, anda harus yakin dengan pengkodan dan bersedia untuk berlatih sedikit dan kemudian menggunakan apa yang telah anda pelajari sebagai batu loncatan untuk belajar lebih banyak lagi.
Pelajaran 11
Sumber yang berguna untuk belajar lebih banyak Lihat di mana hendak pergi dan apa yang perlu dilakukan untuk memperbaiki apa yang telah anda pelajari.
WhatsApp chat
Skip to toolbar