Call Agent

+6 010 220 6800

Kursus Suntigan Video Editing

Video ialah salah satu kaedah yang paling berkuasa untuk berhubung dengan penonton anda. Data menunjukkan bahawa 85% perniagaan menggunakan video sebagai sebahagian daripada strategi pemasaran mereka. Ini bukanlah sesuatu yang mengejutkan memandangkan ahli statistik meramalkan ia akan mengambil 82% daripada semua trafik internet tidak lama lagi. Dan jika anda ingin memanfaatkan kuasa video untuk jenama anda sendiri, anda boleh mula mencipta video yang menarik dalam beberapa minit menggunakan editor dalam talian seperti InVideo.

Setiap tahun, semua yang anda ketahui tentang membuat video yang akan terlibat dengan khalayak anda akan diuji. Anda perlu menjejaki aliran pemasaran video yang muncul dan memberi perhatian kepada trend pemasaran yang tidak lagi berfungsi untuk khalayak sasaran anda. Walaupun sesetengah aliran adalah jangka pendek, yang lain telah membuka laluan mereka untuk beberapa lama, dan ternyata bahawa mereka berada di sini untuk kekal.
Selaras dengan strategi kandungan anda dan platform yang ingin anda fokuskan, anda perlu mengenal pasti arah aliran terbaik untuk usaha pemasaran anda. Mari lihat beberapa aliran video paling popular yang perlu anda perhatikan, termasuk:

Kursus Suntigan Video Editing

Kandungan video pendidikan ialah salah satu kaedah paling berkesan untuk membantu penonton anda mempelajari subjek yang berkaitan dan menetapkan diri anda sebagai peneraju pemikiran dalam niche anda. Ia dinamik dan melibatkan kedua-dua deria visual dan pendengaran penonton anda. Ini telah membawa kepada peningkatan populariti:

  • Video tutorial
  • Pemandu
  • Ceramah
  • Persembahan
  • Siaran skrin

Apabila bercakap tentang pemasaran, kita hidup dalam era di mana orang ramai dihujani dengan iklan dari saluran yang berbeza setiap hari. Ia hampir di mana-mana—TV, e-mel, papan iklan, tapak web, media sosial dan juga pengangkutan awam. Itulah sebabnya ramai orang memilih untuk mengabaikan mereka. Menurut statistik, 27% pengguna internet di A.S. menyekat iklan dengan bergantung pada aplikasi penyekat iklan. Untuk mengurangkan kebisingan, anda harus fokus pada video pendidikan dan bukannya video yang menyumbat produk ke kerongkong penonton. Video pendidikan membantu anda membina hubungan dengan penonton anda dan meningkatkan kredibiliti anda. Mereka membenarkan anda meletakkan diri anda sebagai pihak berkuasa dalam niche anda sambil anda memberikan nilai yang besar kepada penonton pada masa yang sama. Akibatnya, anda lebih berkemungkinan mendapat kepercayaan mereka dan menjual mereka pada masa yang akan datang.

Kursus Video Editing dalam Malaysia

Jika anda ingin mempersembahkan perkara yang ditawarkan oleh jenama anda dengan cara yang lebih mengasyikkan, video 360 darjah membawa penglibatan video ke tahap yang baharu. Ia membolehkan anda mempamerkan produk atau perkhidmatan anda dengan cara yang unik, menyeronokkan dan menarik. Ini adalah penyelesaian pemasaran yang hebat untuk jenama yang berurusan dalam:

  • Runcit
  • Perjalanan
  • Hartanah

Salah satu faedah utama video 360 darjah ialah ia memberi khalayak anda kawalan ke atas perkara yang mereka lihat pada skrin. Mereka sangat menarik kerana memerlukan penyertaan penonton. Dari satu cara, mereka membolehkan pelanggan menunjukkan produk anda sebelum mereka memutuskan untuk membelinya.

Pertimbangkan fakta bahawa 98% rakyat Amerika melihat video 360 darjah sebagai lebih menarik daripada video biasa. Menurut kajian OmniVirt, jenis video ini mempunyai kadar penyiapan video 46% lebih tinggi dan menjana pulangan pelaburan 14% lebih tinggi.