Call Agent

+6 010 220 6800

Mengapa Kursus Video Penting?

Mengapa Kursus Video Penting?

Menarik Pengguna Mudah Alih
Video dan mudah alih bersatu seperti mentega kacang dan jeli. Nah, itu sekurang-kurangnya menurut kajian yang mendedahkan bahawa 90% pengguna menonton video pada telefon mereka. Ini tidak mengejutkan — orang ramai menjalani kehidupan yang sibuk dan sentiasa dalam perjalanan. Oleh itu, bilangan pengguna telefon pintar semakin meningkat yang merupakan berita baik untuk pemasar. Iaitu, lebih ramai pengguna telefon pintar, lebih ramai penonton video anda. Selain itu, Google memberitahu kami bahawa pengguna mudah alih adalah 1.4 kali lebih berkemungkinan menonton iklan berbanding mereka yang menggunakan komputer atau televisyen. Bukan itu sahaja, tetapi mereka juga lebih cenderung untuk berkongsinya.

Tingkatkan Kempen Pemasaran E-mel
Ingin mendengar sesuatu yang mengagumkan? Memasukkan satu video dalam e-mel boleh menghasilkan pertumbuhan besar-besaran 200-300% dalam kadar klikan (CTR). Dan jika anda hanya menyebut perkataan ‘video’ dalam baris subjek, anda boleh meningkatkan kadar terbuka sebanyak 19%. Ini hanya menunjukkan bahawa pelanggan merasa lebih menarik untuk menonton video daripada membaca teks (walaupun mereka menyemak e-mel mereka dengan kerap). Pada akhirnya, video yang bagus akan membantu.

Tingkatkan Penukaran dan Jualan
Menjadi kedua-dua menghiburkan dan visual, video boleh membuat anda banyak wang. Malah, jenama melaksanakannya dalam strategi pemasaran mereka untuk menukar lebih banyak petunjuk. Kajian menunjukkan bahawa mempunyainya di halaman pendaratan anda boleh meningkatkan kadar penukaran anda sebanyak 80%! Sudah tentu, mereka boleh menjana lebih banyak jualan juga. Sebanyak 74% pengguna melaporkan bahawa mereka membeli produk selepas menonton video penerangan, manakala 77% pengguna yakin mereka harus membelinya. Okay, kami dijual! Video sememangnya jenis pemasar kandungan yang patut melabur. Apabila anda memikirkannya, tidak menghairankan bahawa video begitu berkesan. Ingat, penglihatan ialah deria kita yang paling dominan, jadi tidak hairanlah video sedang menarik perhatian dunia pemasaran!

Membawa kepada Perkongsian Sosial
Rangkaian sosial juga melabur dalam video dan cuba melancarkan ciri baharu untuk menyokongnya. Sesungguhnya, setiap platform utama mahukan sepotong pai video. Lihat sahaja: Facebook mempunyai video langsung, Instagram termasuk Cerita, manakala Twitter menawarkan Periscope. Dan dengan purata pengguna menghabiskan 2 jam dan 23 minit di media sosial, mereka terdedah kepada sejumlah besar kandungan. Daripada semua yang digunakan dalam pemasaran kandungan, video menghasilkan 12 kali lebih banyak perkongsian sosial daripada gabungan teks dan imej. Walau bagaimanapun, di media sosial, orang lebih cenderung untuk berkongsi kandungan yang menarik perhatian mereka. Oleh itu, cari cara untuk memberi mereka apa yang mereka mahu kerana perkongsian sosial boleh mendorong lebih banyak trafik ke tapak web anda!

Iklan Video Bermanfaat
Satu metrik yang menyokong iklan video ialah kadar klik lalu (CTR) yang diketahui secara meluas. Kami bercakap tentang CTR dalam salah satu artikel kami sebelum ini. Tetapi hanya untuk berada di halaman yang sama, CTR menunjukkan peratusan orang yang digalakkan untuk mengambil beberapa tindakan selepas menonton video anda. Kini, purata kadar klikan iklan video berjumlah 1.84%, yang merupakan CTR tertinggi bagi semua format iklan digital. Di sini, kadar penyiapan juga penting untuk dijejaki kerana ia mengukur jumlah pengguna yang menyelesaikan matlamat perniagaan tertentu. Sebagai contoh, kadar penyiapan untuk iklan video YouTube tidak boleh langkau selama 15 saat mencapai 92%. Hebat kan? Kami telah membincangkan sebab video penting untuk perniagaan anda. Mari kita lihat beberapa statistik yang membuktikan pemasaran video akan kekal!

Statistik Pemasaran Video
Masih ragu-ragu tentang pemasaran kandungan video? Jangan risau, kami mempunyai satu lagi helah untuk membantu kami menghapuskan setiap satu daripadanya — lebih banyak statistik! Jika perkongsian sosial, pulangan pelaburan dan kadar klikan tidak mencukupi untuk memujuk perniagaan anda untuk melabur dalam video, statistik pemasaran video ini akan.

Video Langsung
Kami telah menyebut video langsung semasa kami membincangkan perkongsian sosial, tetapi dapatkan ini — video tersebut akan menyumbang 13% daripada trafik menjelang 2021! Nombor ini dahulunya hanya pada 3%! Jadi, jika anda pernah terfikir untuk mengetahui lebih lanjut tentang Facebook Live atau Instagram Stories, inilah masanya!

Kedua-dua ciri ini bagus jika anda ingin menawarkan pelanggan gambaran yang jarang berlaku tentang perkara yang berlaku di belakang tabir. Perkara yang paling menarik tentang Cerita Instagram ialah ia hanya bertahan selama 24 jam, jadi ini membawa kepada rasa masa nyata. Selain itu, pemasar mempunyai peluang untuk membuat iklan yang memfokuskan pada promosi sensitif masa.

Jika anda tertanya-tanya, inilah sebabnya kandungan masa nyata berharga:

  • Ia menawarkan rasa interaksi bersemuka;
  • Ia membina kepercayaan jenama dan meningkatkan kesedaran;
  • Ia menyediakan khalayak anda dengan kemas kini kasual dan menarik.

Add a Comment

Your email address will not be published.